Върховният касационен съд ще реши до седмици дали да възобнови делото „Чората“

Върховният касационен съд ще реши до седмици дали да възобнови делото  Чората

Върховният касационен съд ще заседава на 14 юни и тогава ще реши  дали да бъде възобновено делото „Чората“, по което бяха осъдени на 7 години затвор петима благоевградски полицаи.

Заседанието е насрочено след като един от адвокатите на осъдените е внесъл молба за възобновяване на делото. Това е  бившия министър на вътрешните работи Виктор Михайлов, който в момента работи като адвокат .

Припомняме, че полицаите Мирослав Писов, Иво Иванов, Борис Механджийски, Янко Граховски и Георги Калинков бяха вкарани в Бобовдолския затвор преди Великден. Те научиха от медиите за ефективните си присъди.  ВКС ги осъди на 7 години затвор за причиняване на смъртта на Ангел димитров-Чората, който почина при арестуването му по време на акция“Респект“ в Благоевград.

В Благоевград се състоя наскоро безпрецедентен митинг, на който стотици благоевградчани излязоха,за да протестират срещу присъдата. Стартира и петиция, която ще бъде изпратена до вицепрезидентът Илияна Йотова с искане за налагане на амнистия на осъдените.

 

Коментари към новината

Още новини от Право и ред