Деница Златева и Валери Жаблянов призоваха в Благоевград: Гласувайте свободно и без страх, ако искате по-справедлива Европа и България!

Деница Златева и Валери Жаблянов призоваха в Благоевград: Гласувайте свободно и без страх, ако искате по-справедлива Европа и България!

В Благоевград днес се проведе среща на кандидатите за европейски парламент от коалиция“БСП за България“ Деница Златева и Валери Жаблянов с актива от Пиринско. Хората ги посрещнаха с много настроение и надежда за победа.

Деница Златева обобщи  кампанията, която е към края си и заяви:

„Най-важните послания от кампанията са първо,че Европа се нуждае от промяна,Европа трябва да се върне към социалните си корени,да бъде по-справедлива и по –солидарна. Второ,ако искаме да бъдем равнопоставени европейци, трябва да бъдем и достойни българи.Да не делим хората по политически пристрастия или в кой регион живеят, каквото има за големите градове като еврофондове трябва да има и за малките. Не трябва да се увеличават неравенствата между  различните райони в страната. И третото- основно послание към всички, които искат да гласуват  е да бъдат активни,защото колкото  е далеч Европа, толкова са важни европейските избори,защото те са избори за това в каква посока  ще се развива и България. И ако искаме справедливост сега и в Европа трябва да бъдем активни.

Затова призовавам хората да не се страхуват, да не се подават на натиск и просто да гласуват. Ние очакваме да спечелим тези избори, ако всичко което чухме по време на кампанията- желание за възмездие, за справедливост е факт, то не  би трябвало да се съмняваме какъв ще е изборния резултат. За мен е важно хората да излязат и да гласуват без страх.

За българите е важно накъде отива Европа, важно е да не допуснем крайните националисти, важно е човека да бъде в центъра на политиките, които прави Европа. А във вътрешен план тези избори са важни за БСП,защото те са вот на недоверие срещу управлението на ГЕРБ, това е шанс за промяна!

Валери Жаблянов каза,че очаква на 26-ти България да направи една стъпка повече към Европейския съюз, изборите да бъдат с настроение, гражданите да гласуват свободно,очакваме избора да бъде такъв,че да дадем възможност България да стане такава ,каквото пише в Конституцията- социална държава. И това да не е един лозунг. А гражданите да усещат грижата на държавата във всяко едно населено място.   

Срещата в Благоевград премина с песни и танци, с много усмивки и добро настроение и предчуствие за победа!

Коментари към новината

Още новини от Политика