Санданчани скочиха срещу съгражданин, прегазил умишлено кученце с автомобила си

снимка-фейсбук
снимка-фейсбук

Санданчани скочиха срещу мъж, който прегазил умишлено с автомобила си бездомно куче. В социалната мрежа те публикуваха снимка на колата - "Ауди", както и клип със заснетото деяние.

Номерът на автомобила е Е 1888 МС. Водачът е Иван Навяков, разкриха в една от групите във Фейсбук.

"На този „мъж” не му стигна цял декар свободен двор, за да направи посред бял ден и при пълна видимост маневра с автомобила си, та реши съзнателно два пъти да прегази и счупи гръбнака на кученцето", се сочи в публикацията.

"Време е да покажем че сме гражданско общество време е покажем своята нетърпимост срещу насилието срещу животни - ИСКАМЕ ЕФЕКТИВНА ПРИСЪДА срещу този член на обществото ни който с автомобила си прегази и осакати куче което е с прекъснат гръбнак и хематом в главата", категорични са санданчани, които инициираха подписка срещу Иван Навяков.

Подписката е изпратена в Районна прокуратура-Сандански и до главния прокурор Сотир Цацаров. Описват как точно е извършено деянието.

"На 22 май куче беше блъснато и осакатено от кола в района на град Сандански. На видео от частни камери за наблюдение става ясно как и кога е станал инцидента. Вижда се и как шофьорът обръща колата си в обратна посока и продължава по пътя си без да спре и да помогне. Прегазеното куче е откарано в местна ветеринарна клиника от хората, живеещи в кооперациите в местността „Поленишки път“, които са се грижели за него неотдавна. Кучето е в клиника в София. До момента е установено, че кучето е с прекъснат гръбнак и хематом в главата. Все още не е ясно цялостното му състояние. Настанено е в Централна ветеринарна клиника, с пациентски номер 64222. Това е престъпление по Наказателния Кодекс на Република България по чл. 325", посочват в петицията.

 

Коментари към новината

Още новини от Общество