Срещу 10 хил.лв.гаранция излиза на свобода полицайката Розалина Кьосева

Срещу 10 хил.лв.гаранция излиза на свобода полицайката Розалина Кьосева

Срещу 10 хиляди лева парична гаранция излиза на свобода разследващата полицайка Розалина Кьосева, постанови районен съдия Владимир Пензов.

 Розалина Кьосева бе задържана в края на март при шумна  акция  на Вътрешна сигурност и прокуратурата. Тя е обвинена в четири престъпления- за престъпление против правосъдието, изразяващо се в това, че като разследващ полицай по досъдебно производство срещу криминално проявено лице тя е бавила съзнателно провеждането на разпити и очни ставки.

Срещу Кьосева е повдигнато обвинение за длъжностно престъпление и лично укривателство. Според събраните доказателства от разследващите тя е предупредила приятеля си Владимир Бойчев, че срещу него има европейска заповед за арест. Той е осъден на 6 години затвор в Гърция за фалшиви пари. По този начин Кьосева е помогнала на Бойчев да се укрива.

Освен това Кьосева е  посещавала в затвора изгората си като е представяла документи на управата,че ще го разпитва. А разследването е установило,че лицето няма отношение към досъдебни производства, за които е искала разпит полицайката. Според колегите си тя всичко е вършела от любов към криминално проявения. Баща и,който бе началник в полицията и работеше след пенсия ,подаде оставка след ареста на дъщеря му.

Коментари към новината

Още новини от Право и ред