Борбата с битовата престъпност –приоритет на новия шеф на ОДна МВР-Благоевград

Борбата с битовата престъпност –приоритет на новия шеф на ОДна МВР-Благоевград

Борбата с битовата престъпност в малките населени места, престъпленията свързани с наркотици и акцизни стоки, ще бъдат приоритет в работата на новия директор на ОД на МВР-Благоевград  старши комисар Дойчин Дойчинов.

Преди три дни той пое поста от ст.комисар Николай Хаджиев, който пък бе назначен за зам.директор на  ГД“Национална полиция“.

„От един ден съм тук, все още се ориентирам в обстановката, но съм работил в едно от най-тежките райони управления в София, така че динамиката и напрежението са ми познати“, каза още ст. ком. Дойчинов.

По отношение на криминогенната обстановка в Сандански и зачестилите палежи на автомобили  той заяви, че ще бъдат предприети незабавно мерки за овладяване на ситуацията.

Дали ще има смяна в ръководството на санданската полиция, Дойчинов каза, че не може да коментира към този момент, понеже не е запознат отблизо с работата на Районното управление.

Дойчин Дойчинов е на 39 години от София. Семеен е с две деца. Завършил е специалност „Национална сигурност“. В системата на МВР работи от 2004 година, като е заемал последователно различни длъжности в „Охранителна полиция“ и „Криминална полиция“. От 2010 до 2015 г. е работил в ГДБОП по линия наркотици, а от 2015 до преди няколко дни е заемал ръководна длъжност в 3-то РУ – София. Първо е бил началник в „Криминален сектор“, след това заместник-началник, а през последните две години е бил началник на самото управление.

Коментари към новината

Още новини от Право и ред