Банско спази традицията и отново отпусна пари за Зографския манастир в Атон

Банско спази традицията и отново отпусна пари за Зографския манастир в Атон

Общинският съвет в Банско гласува да се отпуснат отново пари за ремонт на Зографския манастир в Атон. И тази година, по предложение на кмета на Общината - Георги Икономов, общинските съветници гласуваха финансова помощ в размер на двайсет хиляди лева .

„Манастирът макар и да не е от най-големите и най-богатите, той е един от най-посещаваните в Света гора. Много наши съграждани, с почит и смирение, също го посещават и полагат доброволен труд в ремонтните дейности, и това им прави чест. Тази година, Светата обител отбелязва своята 1100-годишна история и Общината дава своята скромна лепта за неговото добруване, като пазител на вярата ни и на българското, каза кметът Георги Икономов.

 На редовната сесия на ОБС - Банско бе представен отчет за дейността на Общински съвет и ресорните комисии. Бе представен отчет и за изпълнение решенията на Общинския съвет от Общинската администрация. Съветниците отпуснаха десет хиляди лева за дофинансиране на млечната кухня в ДГ „ЗДРАВЕЦ” – Банско. Разгледано бе и предложение, относно избора на нов представител на общината в „Хидроенерджи Банско” АД. Бяха разисквани въпроси за бъдещи изменения на Общия устройствен план на Общината. 
По Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” и в изпълнение на проект „Патронажна грижа в Община Банско, бе прието решение за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ. Удължен бе и срокът на договор за наем на топлоцентралата, между „Термо” ЕООД и „Топлоснабдяване – Банско” ЕООД. 

Коментари към новината

Още новини от Общество