Ще командироват повече служители на ГКПП-Кулата, за да се справят с трафика

Ще командироват повече служители на ГКПП-Кулата, за да се справят с трафика

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов направи изненадваща инспекция на ГКПП-Кулата в късния следобяд вчера. Опашка от автомобили в този ден от седмицата няма, но от петък се очаква пункта отново да бъде атакуван от хиляди автомобили с туристи поели за уикенда към Бяло море в Гърция. Маринов  бе придружен от главния секретар на МВР Ивайло Иванов. Те се запознаха на  място  със създадената организация на работа, когато има опашки на пункта.  Той обаче заяви,че ще изпрати повече гранични служители , които да работят направо на трасето. И ще осигури допълнително мобилни устройства или тъй наречените електронни четци, с които се обработват документите. За да става по-бързо проверките ще се правят направо на трасетата. Така министър Маринов се надява да се подобри организацията и да не се стига до дълго чакане  на пункта в жегавите часове. Отделно от това  отново се напомня на родителите,които пътуват с деца, да носят копия на декларациите.

„Ние от МВР ще направим всичко възможно да се облекчи трафика, ще има отделно хора преди пункта,които да насочват трафика-на коридор за граждани на ЕС ,за граждани от трети страни и за камиони, заяви главния секретар Иванов.

Разбирам,че всички пътуващи са затруднени, но сигурността също е много важна. От вчера имаме случай, при който на вход в камион с дини са намерени петима нелегални мигранти. Това е втори такъв случай, коментира и министър Маринов. Обещано бе,че ще се обработват няколко автомобила едновременно с мобилни устройства, за да се облекчи трафика. Инспектиращите допълниха, че при добро желание и от гръцка страна има какво да се подобри в организацията.

 

Коментари към новината

Още новини от Общество