Глобиха шофьор с 1200 лева,набил бизнесмен заради засичане на улица

Глобиха шофьор с 1200 лева,набил бизнесмен заради засичане на улица

Благоевградски таксиметров шофьор бе глобен от съда 1200 лв. след кървав сблъсък  с шефа на бившата кабеларка „Пирин СОТ“ Емил Радев,съобщава в.Струма.

Скандал станал заради засичане на  кръгово кръстовище в центъра на Благоевград. На входа на кръстовището таксиметров автомобил „Дачия”, управляван от Иван Омбашиев, засякъл лек автомобил „Мазда“, в който се возил бизнесменът Емил Радев. За да предотврати пътен инцидент, шофьорът на маздата Васил Юруков натиснал клаксона, в резултат на което таксиметраджията спрял колата си на пътя. Същото направил и шофьорът на Емил Радев и започнала размяна на реплики и обиди  между двамата водачи.

Скандалът обаче прераснал в бой с юмруци. В един момент шофьорът на бизнесмена се оказал на земята. Предприемачът излязъл от колата и се опитал да разтърве двамата шофьори. Но получил няколко удара в лицето от развилнелия се таксиджия.

 Бизнесменът в паниката отмъкнал колата на таксиджията и подкарал чуждата кола към близък квартал, където знаел ,че има полицейски пост.

Когато стигнал там, имало два патрулиращи автомобила, на които оставил таксито и обяснил за кървавия конфликт.

Проведено е разследване и таксиджията е обвинен за това, че по хулигански подбуди е причинил счупване на ябълчната кост на лицето, хематом и мозъчно сътресение на бизнесмена Емил Радев.

Тъй като травмите се леки телесни повреди, а 30-годишният таксиметров шофьор е с чисто съдебно минало, на първа инстанция таксиджията е осъден на 1200 лева глоба и освободен от наказателна отговорност.

 Той обжалвал пред Окръжен съд,но наказанието е потвърдено.

Коментари към новината

Още новини от Общество