От днес до 10 август Банско е столица на джаза

От днес до 10 август Банско е столица на джаза

От днес Банско става столица на джаза до  10 август. От имената на специалните менюта в по-големите ресторанти през коктейлите в барове и невзрачни капанчета до пакетните цени за настаняване в хотелите – всичко живо носи думата „джаз“ с особена гордост, сякаш е медал на гърдите. И няма как да е иначе. В рамките на тези пет дни градчето в полите на Пирин се преобразява от-до и дори стъпките на хората влизат в ритъма на тази луда, луда енергия.

Както вече сме свикнали, най-важното ще се случва на площада след 19:00, където традиционно е основната сцена. И преди да ти разкажем какво точно, превъртаме леко часовниците напред, до 23:00 часа, когато всяка вечер от 6-и до 9 август в пиано бар Sing Sing (този на х-л Кемпински Гранд Арена) шум до бога (или поне до 2:30) ще вдига Ангел Заберски Квартет. И макар концертите на площада да са напълно безплатни, за тази работа вече ще ти е нужна резервация, затова направи си такава на 074 988 888 и бъди спокоен. Обръщаме ти внимание, че джем сешънът на 9-ти (петък) ще е по-специален – в памет на едни още толкова специални хора, в него ще се включат куп родни джаз специалисти.

Двадесет и второто издание на фестивала се хвали и със специална детска програма – всеки ден от 10:30 до 12:30 е помислено и за най-малките, така че имаш едни два часа на разположение, които да убиеш хладнокръвно или както там ти хрумне. А всеки ден от 15:30 до 17:30 вратите на импровизирания пресцентър (в залата на местното читалище „Никола Вапцаров“) са отворени за близки срещи от всякакъв вид със звездите на феста.

 

Коментари към новината

Още новини от Любопитно