И ОМО"Илинден" напъва за кметския стол в Благоевград

И ОМОИлинден напъва за кметския стол в Благоевград

Антиконституционна и забранена у нас организация ОМО“Илинден“  обяви,че ще издигне свой кандидат за кмет на Благоевград. Това смятат да направят чрез независим кандидат, който вече се представи в социалните мрежи. Атанас Киряков ,който е един от старите македонисти и учредители  на  ОМО“Илинден“, е мераклията за градоначалническия пост. Той от август месец води своя активна кампания във фейсбук.  Залива мрежата с обещания.  Македонски сайтове също се включват в рекламата за кандидата, например Exspres.mk  съобщава, че целта на Киряков е да победи ГЕРБ. Чрез социалните мрежи македониста призовава всички регистрирани в Благоевград македонци да гласуват и да го подкрепят.

Освен екзотичната кампания на Киряков , в Благоевград  се очертава да има доста кандидати за кметския стол. Столетницата още не може да реши кой ще бъде техния кандидат. Вътре в структурата има сериозни сблъсъци, едни искат да издигнат своя кандидатура, а другите искат да подкрепят независимия местен предприемач Румен Томов.  Той вече е издигнат от инициативен комитет, в който  са имената на стари седесари, демократи и социалисти.

Партията на  Валери Симеонов издигна разочарован от ГЕРБ за кандидат за кмет на Благоевград. НФСБ обяви  кандидатура на Росен Георгиев , който е  кмет на село Дъбрава. До скоро той бе един от най-активните членове на ГЕРБ, но напусна  редиците на управляващата партия.ВМРО също ще участва самостоятелно със свой кандидат, това е Иван Ризов, директор на "Топливо". Адвокатката Албина Анева, която е и общинска съветничка, пък ще бъде вероятния кандидат на партия МИР.

 

Коментари към новината

Още новини от Политика