БСП в Сандански плаши с оставки Червената централа заради натрапен им кандидат за кмет

БСП в Сандански плаши с оставки Червената централа заради  натрапен им кандидат за кмет

Социалистите в Сандански са обидени и плашат с масови оставки червената централа на „Позитано“ заради спуснат кандидат за кмет. Местната структура е гласувала на своя конференция кандидата им да бъде лидерката на БСП в Сандански Снежана Стоянова. Но в столиоцата не се съобразили с тях и им наложили силово Младен Тимчев като кандидат за кмет. Той не е член на БСП, племенник е на бившия

"Ако  не се съобразят с решението на конференцията и регистрират Тимчев за изборите, ще има тежки последици. Ще подаден колективни оставки", казаха от санданската организация на БСП.

Самата Снежана Стоянова също е готова да загърби партийната структура, ако Младен Тимчев бъде регистриран в ОИК за кметския вот.

 „Настояваме Снежана Стоянова да остане кандидат-кметът на БСП за Сандански и не сме склонни на никакви компромиси. Подмяната на Стоянова с Тимчев, за когото ние не желаем и няма да работим, е нарушение на устава на БСП, приет на Четиридесет и деветия конгрес на Българската социалистическа партия на 5 февруари 2017 г. Съгласно чл. 8 /5/ от него Общинската конференция е органът, който издига кандидатите за кмет на общината, кметове на населени места, подрежда и утвърждава листата за общински съветници, след като определи водача на листата и местата за коалиционните партньори и гражданската квота или делегира това право на общинския съвет на БСП. В чл. 14 на същия устав е записано, че НС на БСП „утвърждава кандидатите на партията за кметове на общини”, но никъде не пише, че НС има право да подменя и утвърждава лице, което е утвърдено от легитимния орган – конференцията“, пишат в протестната си декларация до „Позитано 20“ санданските социалисти.

В нея те настояват още за свикване на извънреден пленум на БСП, в който да се преразгледа случаят “Сандански“.

 

 

Коментари към новината

Още новини от Политика