В Банско откриха „Топов мост“-поредното бижу в града/Снимки/

В Банско откриха  Топов мост -поредното бижу в града/Снимки/

Днес в Банско бе открит и осветен новия  “Топов мост” на река Глазне.  Пешеходното съоръжение е красиво и е  поредното бижу в курортния град, категорични са местните хора, а и гостите, за които още преди откриването се превърна в любимото място за селфи и снимки.
„Когато преди по-малко от година стартираха строителните дейности по проекта, имахме положително очакване за промяната, която реконструкцията ще донесе на града. Днес безспорно всички се гордеем с резултата. С изграждането на подпорните стени и укрепването на дъното на реката, които вече са факт, осигуряваме необходимата превенция от наводнения. За осъществяването на този толкова важен за града ни проект получихме огромна финансова помощ, за което благодаря на правителството и лично на премиера Борисов.
С монтирането на красивия мост възстановихме изгубената по време на наводненията през 2016 г. пешеходна връзка. И то с визия, която изцяло отговаря на новия облик на града ни, който създаваме стъпка по стъпка.
Благодаря на всички, които споделиха с нас емоцията от добре свършената работа. Сега е ред на катинарите и нощните снимки на фенерите, както туристическата традиция подобава.
А за нас предстои догодина да осъществим следващия етап на проекта, който включва изграждането на улица и паркова зона, каза на откриването кмета на града Георги Икономов.

Коментари към новината

Още новини от Любопитно