Сдружение „Младежки инициативи” организира спортен празник под надслов „Спорт срещу агресията и зависимостите”

Сдружение  Младежки инициативи” организира спортен празник под надслов  Спорт срещу агресията и зависимостите”

Сдружение „Младежки инициативи” организира спортен празник под надслов „Спорт срещу агресията и зависимостите”, който ще се проведе в Благоевград и Симитли. Събитието се реализира по проект „Спорт срещу агресията и зависимостите”, финансиран от Министерство на младежта и спорта, по проект №НПИМД-Н3-008/2019 по договор №25-00-53/19.06.2019 г.

Събитието в гр. Симитли ще се проведе на 27 септември от 16.00 часа в Градския парк. В Благоевград очакваме участниците в спортната инициатива на 28 септември от 10.00 ч. в парк „Бачиново”

Това е поредната инициатива, организирана от сдружението по този проект.  Екипът вече проведе спортен камп в Банско с младежи на възраст от 20 до 25 години. В кампа освен спортни занимания, младите хора имаха и обучения, на които дискутираха с експерти проблемите и вредата от зависимостите, запознаха се с рисковите фактори, водещи до различните видове зависимости, изградиха трайни умения за справяне в рискови ситуации и как да различават агресивното поведение, видовете агресия и превенцията.

По проекта от месец юни се провеждат и безплатни уроци по тенис на корт в Благоевград и Симитли, към които има голям интерес.

 

Коментари към новината

Още новини от Общество