Мъж ще лежи 2 години в затвора, набил и ограбил гаджето си

Мъж ще лежи 2 години в затвора, набил и ограбил гаджето си

35-годишен мъж, набил приятелката си и ограбил златните й бижута, бе осъден на 2 години и 4 месеца затвор,пише в.Струма.

Присъдата получи  Йордан Симов от село Лешница ,който работи като пицар.

На 8 май тази година той бил в дома на приятелката си на ул. „14-ти полк” в Благоевград и след като се почерпили с алкохол, около 2.30 ч. се скарали жестоко. При възникналия скандал Йордан започнал да й нанася удари по лицето и тялото и заплашил, че ще я обезглави. След това извил ръцете й и насила взел златните бижута,  които носила – 3 ланеца и 8 гривни с рубини и диаманти, и си тръгнал.

Насилникът заминал за София и оставил златото в заложна къща срещу 4000 лв., които започнал да харчи. Пострадалата жена подала жалба в полицията срещу него и той бил арестуван след няколко дни, а на 13 май му била наложена постоянна мярка „задържане под стража“.

 Йордан Симов е обвинен за грабеж и причиняване на лека телесна повреда на приятелката си. Делото срещу него бе гледано в Районен съд – Благоевград по съкратеното съдебно следствие, тъй като той признава фактите и се разкайва за случилото се.

Мъжът бе осъден на 2 години и 4 месеца,  ще трябва и да изплати близо 27 000 лв., на колкото са оценени златните бижута на бившата му приятелка и 3 хиляди лева за душевните страдания на бившето вече гадже.

 

Коментари към новината

Още новини от Право и ред