Сдружение „Младежки инициативи” реализира успешно проект „Спорт срещу агресията и зависимостите”, финансиран от Министерство на младежта и спорта

Сдружение  Младежки инициативи” реализира успешно проект  Спорт срещу агресията и зависимостите”, финансиран от Министерство на младежта и спорта

Сдружение „Младежки инициативи” представи на пресконференция резултатите, постигнати след реализирането на проект „Спорт срещу агресията и зависимостите”. Проектът бе финансиран от Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10А от Закона за хазарта за 2019 година на Министерство на младежта и спорта.

„За трета поредна година сдружението даде възможност чрез реализирането на проекти, финансирани от Министерство на младежта и спорта  млади хора от Благоевград и Симитли да изразят своята активна позиция по актуални проблеми от изключителна важност в тяхното ежедневие – агресията, различните форми на зависимост, рисково поведение и тяхната превенция. Тази година акцент в дейностите бе спортът. Реализирахме няколко спортни събития – безплатни тренировки по тенис на корт, футболен турнир, спортен празник, спортен камп, в които бяха ангажирани близо 200 младежи от общините Благоевград и Симитли. Така помогнаха на участниците да намерят нов начин да осмислят свободното си време чрез спортни дейности, които са полезни за тяхното здраве и ги насърчиха към активен начин на живот”, коментира председателят на Сдружението Денис Везирски.

Екипът на Сдружение „Младежки инициативи” отчете, че е изпълнил заложените в проекта цели, като при изпълнението му са досигнати планираният брой лица за всяка дейност.

 

Коментари към новината

Още новини от Общество