Ето и тъжната истина за магарето, което се разходи в центъра на Благоевград и предизвика фурор във фейсбук

Ето и тъжната истина за магарето, което се разходи в центъра на Благоевград и предизвика  фурор  във фейсбук

Малко магаре разхождащо се по "Червения площад" на Благоевград предизвика голям дебат във фейсбук и роди оригинални журналистически идеи на тема демокрация,свобода, избори.

Истината за горкото животно ,обаче е доста прозаична и грозна. Собственикът го бе оставил да пасе в горния край на Благоевград, близо до стадиона,докато той товари каруца. Деца от махалата решават,че е много забавно да плашат и крещят по животното. Удряха го с пръчки и то уплашено хукна да бяга. С това обаче гаврата на дечурлигата не свърши. Подгониха го като истински диваци с викове, крясъци. Магарето с луд бяг по улиците успя да избяга от жестоките хлапетии. Картината беше шокиращо- магарето бягаше обезумало, след него 7-8 дивака на възраст от 12 до 14 години, а по тях тичаше и едно девойче, което се молеше- оставете магарето, собственика плаче и се моли да не го гоните,чухте ли бе момчета!!!

Те обаче бяха толкова въодушевени от преследването,че не чуха воплите на момичето. Така животното успя да се отърве от озверялата банда чак в центъра, на червените плочки.

Та толкова за демокрацията, за прехода, за магаретата и изборите.

Коментари към новината

Още новини от Общество