Новият кмет на Благоевград положи клетва, Ат.Камбитов не дойде да му връчи ключа на общината/СНИМКИ/

Новият кмет на Благоевград положи клетва, Ат.Камбитов не дойде да му връчи ключа на общината/СНИМКИ/

Новият кмет на Благоевград Румен Томов положи клетва и стартира работата си с оперативка на шефовете на отдели в общината. Той поиска от тях да набележат 10-те най-спешни проблема за решаване. Томов ще обяви в края на седмицата си екипа, с който смята да работи. На церемонията по встъпване в длъжност  и полагане на клетва ,стария градоначалник Атанас Камбитов не дойде в залата на общинския съвет. Така връчването на символичния ключ на общината бе  предаден на Румен Томов от Иво Николов, временно изпълняващ до сега длъжността градоначалник. Попитахме Томов дали се е чул по телефона с  Атанас Камбитов, а той разясни,че са говорели само за церемонията преди дни. Негов избор е бил да не присъства на официалната церемония.

При влизането си в кабинета Томов поздрави секретарката и заяви,че ще остане да работи на мястото си.  На бюрото завари кутия бонбони, оставена от предшественика му, с която почерпи.

„Трябва да сме комуникативни, да работим бързо, за да решаваме проблемите на жителите на община Благоевград“, каза още Томов.

По отношение първото заседание на Общински съвет – Благоевград и неуспешната процедура по избор на председател на местния парламент,  Томов заяви, че това е нормално.

„Всеки има някакви интереси, всеки има някаква визия, така че е нормално да има конкуренция. Единственото, което ми е странно е, че при 41 присъстващи в залата, когато се взима решение, гласуват около 36. Това означава, че се губят 5 човека, които нямат мнение“, отбеляза Томов. Според него това е доста странно. Томов допълни, че не се притеснява от факта, че в общинския съвет има представители на много и различни партии, дори напротив. „Нека общинският съвет да бъде шарен, нека да има повече мнения, защото когато има повече мнения, то решенията са по-точни“, подчерта Томов.

Коментари към новината

Още новини от Общество