Съветници поискаха икономически експерти да помагат на Благоевград

Съветници поискаха икономически експерти да помагат на Благоевград

Интересни предложения направиха в нарочна декларация двамата съветници от ПП „Глас народен” в Благоевград – Ясен Неделчев и Теодор Велчев. Според тях най-важна е икономиката и затова трябва да отправи покана за участие към трима национални или европейски лидери в частния сектор, както и към четири търговски палати - Германия, Швейцария, Франция, САЩ. При гласуването на структурата на общината да се изиска създаване на нова дирекция “Привличане на инвеститори”. Те смятат, че това ще е добро начало за града.

 Предлагат още провеждане на допитвания до жителите на община Благоевград по значими теми, поставяне изказванията на гражданите на първо място в дневния ред на сесиите на ОбС и увеличаване на времето за тези изказвания.

 Двамата признават, че две от недействителните бюлетини за избор на председател на местния парламент са техни. Неделчев и Велчев са категорични, че изборът на председател на ОбС е важен, но те се интересуват не от името му, а от политиките, които ще следва. Начинът на говорене трябва да се промени, a aмбициите трябва да са свързани с работа, а не със заемане на постове и преследване на лични цели.

 „На първата сесия имаше предложени имена, но не бе казано как ще се работи през предстоящия мандат. За нас, а и за жителите на Благоевград, е важна не личностната реализация на определени съветници, а това какво предстои да се случи в общината в предстоящия мандат 2019-2023г. Затова имаше и празни бюлетини. Празната бюлетина също означава позиция. И смеем да твърдим, ние имаме мнение и смятаме да го отстояваме през целия мандат. Целта ни е не да си търсим кусури един на друг, а да търсим правилното и справедливото решение – в полза на нашия град. Основата, върху която трябва да градим, са конкретните цели и програми за управление на Общината. Искаме работещ общински съвет, който да работи с кмета, но не и да е негова функция. Изразяваме готовност да участваме в преговори с другите формации в ОбС, но в преговори за начина и предмета на работа, а не в разпределението на постове”, пише в декларацията на общинските съветници от „Глас народен”.

 Те пожелават на колегите си да работят с мисълта за доброто на Благоевград, да надмогнат егото си в този мандат и да поставят обществения интерес над личния, за да търсят заедно справедливостта във всяко решение.

Коментари към новината

Още новини от Общество