Новият кмет на Благоевград Румен Томов: Изключително тежко е финансовото състояние на общината

Новият кмет на Благоевград Румен Томов: Изключително тежко е финансовото състояние на общината

Изключително тежко е финансовото състояние на община Благоевград, това заяви новият кмет Румен Томов. Той обяви,че в момента се извършва ревизия и затова няма да конкретизира какво точно има предвид и когато приключи проверката ще говори с факти. Категоричен е,че закрива общинската фирма „Благоевград фест“, прекратява всички медийни договори и ще подложи на анализ и останалите общински дружества.

Депото за отпадъци още няма да може да се ползва,защото избраният оператор-софийска фирма, не се харесва на новата управа и тя ще започне нова процедура по избор на нов изпълнител. И още заради модерното депо вероятно ще има промяна в ставките за такса смет, но кметът обясни,че това ще стане ясно пак след подробен анализ на цифрите.

Томов заяви,че няма да прави чистка в общината и в нея ще останат да работят всички експерти и специалисти. Засега той има ясен един заместник-кмет, това е Ясен Попвасилев, зам.кмет по финансите. До момента никой не си е подал оставката от състава на общината и продължаваме да работим, ако има проблеми ,ще има и смяна, каза Томов.  Той съобщи още,че е направена и нова структура на общината, но докато не се избере председател на ОбС тя не може да се гласува и затова ще се работи с настоящата.

 

Коментари към новината

Още новини от Общество