Шофьор на автобус от Сандански влиза в затвора, возил пътници пиян

Шофьор на автобус от Сандански влиза в затвора, возил пътници пиян

Една година и три месеца лишаване от свобода ефективно при строг режим на изтърпяване е присъдата за Николай Павлов от Сандански по Закона за движение по пътищата. Това постанови магистрат номер едно Николинка Бузова в Районен съд – Сандански.

За налагане на ефективна присъда лишаване от свобода е натежал фактът, че Н. Павлов е осъждан за същото престъпление. Тежката присъда бе наложена за това, че на 21 октомври 2018 г. около 10.30 ч. на бул. “Стефан Стамболов” е управлявал автобус с 0.70 промила алкохол в кръвта, доказано с дрегер при проверка на място. Това за Н. Павлов е втора осъдителна присъда за същото нарушение. На 3 март 2017 г. Н. Павлов е осъден на една година и три месеца условно с три години изпитателен срок, пак за шофиране след употреба на алкохол.

Освен осъдителната присъда на Н. Павлов е наложена и глоба в размер на 800 лева и лишаване от право да управлява МПС за срок от една година и три месеца. Постановената присъда подлежи на обжалване и протестиране пред Окръжен съд – Благоевград.

Коментари към новината

Още новини от Право и ред