Фестивалът“Франкофоли“ напуска Благоевград,ще се прави в София

Фестивалът Франкофоли  напуска Благоевград,ще се прави в София

Фестивалът „Франкофоли“ напуска община Благоевград и вече ще се провежда в София. Шестото поредно издание ще се проведе на 19 и 20 юни 2020 година в толицата. Това обяви от фейсбук профила си директора на фестивала Жерар Понт.п

Кметът на община Благоевград Румен Томов  съобщи,че не знае нищо по въпроса и заяви,че е  направил официално питане до френското посолство  къде ще бъде проведен фестивалът.

„Вие знаете, че проведохме среща с френския посланик. Нейно прев. Флоранс Робин. Тогава и двете страни поеха ангажимент „Франкофоли“ да продължи. Откъде се получава тази информация, дали тя е достоверна също не съм на ясно. Разпоредил съм да се направи едно  питане до френското посолство официално да ни дадат становище по този въпрос, тъй като те би трябвало да са наясно какво се случва. Разпоредил съм също така да се направи проверка на каква нормативна база и на какви договорни отношения е провеждането на фестивала в Благоевград, дали това е меропрятие, което е обезпечено то е обезпечено от бюджета на общината, която вие знаете каква и дали има определени договори подписвани между хората, които държат правата на „Франкофоли и община Благоевград, дефакто на каква законова е стъпило изпълнението на фестивала в Благоевград“, коментира Румен Томов на брифинг.

Коментари към новината

Още новини от Общество