Ресторантите на Северна Македония се оказаха хит за благоевградчани за Нова година

Ресторантите на Северна Македония се оказаха хит за благоевградчани за Нова година

Ресторантите и хотелите в Северна Македония се оказаха голям хит сред благоевградчани за посрещане на Нова Година.

Всички изгодни пакети са изкупени  в  туристическите агенции. А причината ,според туроператорите, са - близко разстояние, без езикова бариера и изгодни цени.

Между 150 и 200 лв. плащат нашенци в зависимост от това колко нощувки, в каква категория хотел и дали е включена новогодишната вечеря, която е изобилна.

Ако става въпрос само за новогодишната нощ с вечеря и нощувка, сумата стига до към 100 –на лв. Празничната вечеря е към 80 лв.

Градовете, които са най-предпочитани от благоевградчани, са Делчево, Берово, Струмица.

Благоевградчани, които са празнували миналата година в Македония, обясниха, че  там обслужването е на ниво и наистина си заслужава. В менюто са включени оркестър, храна в неограничени количества и алкохол, колкото може да се изпие.

Това е водещата причина да не избират куверти в Благоевград, казват местните.

В областния център кувертите са между 60 и 120 лева, но хората казват,че поне още толкова ще похарчат за алкохол и мезета, тъй като в  менютата пиенето било символично.

Според туроператорите  цените в по-големите зимни курорти, и в чужбина  вече се доближават, но нашенци  искат  да използват празниците ,за да видят и нови  и различни места, затова избират съседните дестинации.

Сред атракциите е Новогодишна нощ в Турция. Там офертата от 330 лв. включва празнична вечеря на кораб в Босфора, екскурзоводска програма в Истанбул, нощувка и път. 

Коментари към новината

Още новини от Любопитно