Кметът на Симитли: Имаше агресия проявена към мен и хората на площада в Новогодишната нощ, аз извиках полиция

Кметът на Симитли: Имаше агресия проявена към мен и хората на площада в Новогодишната нощ, аз извиках полиция

„ Не е имало масово меле  в Симитли, имаше агресия проявена спрямо мен и жителите на града, които се веселеха на площада в Новогодишната нощ. Аз бях обект на атака от собственик на заведение, подал съм жалба, извадил съм си медицинско и съм се обадил на тел.112 за инцидента, това разказа  кметът на Симитли Апостол Апостолов.

Какво точно се е случило в полунощ на 12-тия час ще установява полицията. Кметът разказа,че в 12 часа е произнесъл приветствие към гражданите на Симитли на площада и е започнала заря и веселие. Хората са извили новогодишно хоро на което се е хванал и кмета Апостол Апостолов и синът му  Стефан Апостолов,който е депутат от ГЕРБ.

В един момент към хорото и хората са полетели пиратки с мощен заряд,което ги е изплашило и притеснило. Бомбите се хвърляли  от терасата на кафене, което се намира до площада от собственика, който е Методи Бачев,известен бизнесмен ,чиято фирма е Агромах, сега прекръстена на Громахолд..  Кметът Апостолов заяви,че е отишъл да му направи забележка, разменили са си реплики. Методи Бачев ме удари, удари ме и сестра му.  Не е имало въргал, както се твърди, нито пък че аз и сина ми сме се били. Обадих се на телефон 112, извадих си и медицинско за нанесените ми удари, каза Апостолов. От другата страна твърдят пък,че кметът нахлул в заведението  и станал въргал и бой.

Хората от площада обаче подържат версията на кмета. И казват,че Методи Бачев и приятелите му били агресивни и пречели на веселбата на площада.

В полицията има жалби подадени и от двете страни, случая ще се разследва.

Коментари към новината

Още новини от Общество