Усмивката на бате Емо оживя във фотоизложба

Усмивката на бате Емо оживя във фотоизложба

Подборът на фотографиите е направена от близките приятели на Емил Михайлов – гл.ас. д-р Крум Иванов от Факултета по искуства към ЮЗУ „Неофит Рилски и Иво Михайлов.

„Фотоапаратът беше  неговата душа, чрез него той изразяваше своето отношение към света. Това бяха неговите очи и неговата душа. Допълваше силата на словото си с миговете, уловени с фотоапарата“, сподели София Гълъбова.

Регионалното дружество на Съюза на българските журналисти в Благоевград получи подкрепа за инициативата от Националния парк „Пирин“, от Българската телеграфна агенция,  от БНТ – Благоевград и от Радио Благоевград.

Максим Минчев – директор на БТА дойде лично в Благоевград за откриването на изложбата.  Той съобщи, че изложбата ще гостува в сградата на БТА в столицата. „Професионалист с голяма ерудиция и добър човек. Обичаха го всички, защото и той ги обичаше“, каза Минчев.

Снежана Тодорова – председател на УС на Съюза на българските журналисти също обяви, че е готова да приеме изложбата на Емил Михайлов в сградата на съюза в столицата. Снимки на Емил Михайлов ще бъдат част от фотографиите, които Съюзът на българските журналисти ще изпрати в Европейската федерация на журналистите в Брюксел. Те ще бъдат публикувани на сайта на международната организация и на редица европейски он-лайн издания, които на 25 януари точно в 10.00 часа едновременно ще публикуват фотографии и видеоматериали с които да припомнят стачката на холандските фоторепортери от преди една година, за да привлекат отново вниманието на всички към труда и проблемите на фоторепортерите.

Всички  гости получиха по една рамкирана фотография на Емил Михайлов като подарък от неговото семейство – съпруга и двама синове.

Коментари към новината

Още новини от Любопитно