„Мишкари“ срещу „Смешници“- на такова ниво мина дебата в община Благоевград за мръсния въздух,за малко да се стигне и до бой

Мишкари  срещу  Смешници - на такова  ниво  мина дебата в община Благоевград за мръсния въздух,за малко да се стигне и до бой

В откровена пародия , простащина и марш на мутризацията   се превърна днешния дебат за мръсния въздух организиран от община Благоевград в зала 5.  По инициатива на кмета Румен Томов на една маса се събраха представители на всички институции имащи отношение към въздуха,поканени бяха и представители на гражданите, които преди  време протестираха пред общината, на срещата дойдоха и собствениците на  нарочения  за най-голям замърсител в града Био ТЕЦ“Рубин“ Илиан Личев и баща му.     

Цялата среща премина с нападки  между Личев и протестърите –граждани, които се замеряха с думи-аре бе смешници, вие ли бе мишкари. Кой бе аз ще ти организирам такъв протест, какви сте вие специалисти бе, ако вие сте гражданското общество, трагедия за Благоевград, кой ти ли бе. В началото на срещата  след подобни реплики напрежението така се нажежи, че страните скочиха и за малко не се стигна до ръкопашен бой.

Кметът Томов се опита да влезе в ролята на синя каска , но многократните му опити да укроти  тона , се оказаха неуспешни. Нападките се обърнаха и към него, така че и той отнесе обидни реплики.

В малкото време на примирие се чуха становищата на различните служби, но това на РИОСВ буквално предизвика смях в залата.

Поводът бе доклада на РИОСВ, според който Благоевград попада в графата на чистите градове за 2019 година по отношение на фините прахови частици, замърсяването било в норма.

Според обобщенията на РИСВ,  „Рубин“не е голям замърсител и това предизвика бурни и гневни реакции в залата и отново изостряне на тона .

Собственикът на Био Теца Илиан Личев определи срещата като поръчкова, тенденциозна и политически терор за бизнеса му.

РИОСВ обяви двете станции за замерване,които са поставени  за незаконни, чуха се и обидни реплики, какви са тия машинки дето сте купили от Китай за 9 долара парчето.

Разбра се ,че Басейнова дирекция е съставила актове за 4 хиляди лева на „Рубин“ за незаконно водоползване и заустване.

Тогава от „Рубин“ отново избухнаха и казаха,че според тях  измислени граждани се опитват да съсипят всичко работещо в този град. Те искали просто да превърнат промишлената зона във вилна и затова били нападките срещу него.

В крайна сметка срещата приключи безплодна, не роди нищо смислено за Благоевград, хората, които присъстваха в залата заявиха,че сме ударили дъното по простотия и така не може да се стигне до нищо градивно.

 

 

 

Коментари към новината

Още новини от Общество