От 40 до 150 лева са кувертите за Свети Валентин, ресторантьори глезят клиенти със сьомга и италиански специалитети

снимка Економик
снимка Економик

Ресторантьорите от Банско и Благоевград са готови за Свети Валентин, менютата са подготвени и обявиха цени за куверти от 40 до 150 лева за празнична вечеря. Най-екзотичните менюта в Банско предлагат за високите цени сьомга, равиоли, ягодови сорбета, риба тон, телешко бон филе и отбрани вина. И като добавка ресторантите включват и задължителен дрескод в червено.

Глезотии от италиански гозби и сладкиши пък предлагат в Благоевград, където най-скъпия куверт стига до 60 лева на човек.

Кувертите са продадени на 100%, и то преди две седмици, хвалят се  собствениците на механи и нощни клубове в областния град.

Подготвени са още томболи и други изненади, казват браншовиците.Студентите пък се организират за групови посещения на заведенията на 14 февруари. Повечето ще използват празника като повод да покарат и ски в Банско.

За семейните двойки в зимния курорт се предлага аниматор, който да поеме детето или децата за вечерята на родителите, както е изготвено празнично детско меню. В хотелите с много звезди детските менюта стигат до 70 лева.

Мелник също очаква повече гости за Свети Валентин, местните са се подготвили с червени вина за влюбени и дори са напечатили специални етикети за винените елексири, които да останат като спомен.

В търговската мрежа пък вече се продават всякакви подаръци-валентинки.

Коментари към новината

Още новини от Любопитно