С над 60% поскъпват такситата в Банско

С над 60 поскъпват такситата в Банско

С над 60% поскъпват  таксиметровите услуги в Банско. Драстичното увеличение бе  гласувано на сесия на общинския съвет и е по искане на таксиметровите превозвачи в курорта. Основните им мотиви за това са повишаване цените на горивата за последните две години с около 20%, повишаване на осигурителните тежести, повишаване на минималната работна заплата с около 20%, данъкът  върху таксиметровия превоз на пътници и авансовото му плащане, повишаване разходите за извършване на дейността. 

Предложението мина трудно и бе прието само с един глас разлика.

С така приетата актуализация в цените на таксиметровите услуги  дневната минимална цена за километър пробег  се увеличава от 1.50 лв. на 2.50 лева или с цели 60%, а нощната  се вдига  от 2 лв. на 3.50лв. което е увеличение от 57%. По голямо е поскъпването при  максималните тарифи на таксиметровите услуги, където дневна цена се увеличава с 62% и от 2.5 лв. на километър пробег  става 4 лева, а нощната скача с цели 70%  и от цена  3,50 лв. става 5 лева.

Промяната предвижда изравняване  на първоначалната такса и таксите за повикване и  престой, които  стават по 1 лев. При тях промяна има само в цената за престой при минималната дневна тарифа, която до сега беше 75 стотинки. За всички  останали цената и до сега беше  1 лев. 

Коментари към новината

Още новини от Бизнес