След акцията в Разлог : 17 арестувани, конфискувана дрога, цигари и алкохол без бандерол

След акцията в Разлог :  17 арестувани, конфискувана дрога, цигари и алкохол без бандерол

След еднодневната полицейска акция в Разлог за противодействие на битовата престъпност, 17 души бяха задържани в ареста за 24 часа.

Към настоящия момент e образувано досъдебно производство по чл.354а, ал.3. В хода на операцията са проверени търговски обекти, частни адреси на издирвани лица и заложна къща. Иззети са цигари и алкохол без бандерол, открито е и малко количество канабис. Разкрити са три престъпления, по едно от които е повдигнато обвинение.

Извършени са проверки на 214 моторни превозни средства и 239 лица. По Закона за МВР са задържани 17 д. Съставени са 21 акта за установени административни нарушения и са издадени 42 фиша по ЗДВП.

В жилище в гр.Разлог, обитавано от 21-годишен от града, от полицейски служители на РУ-Разлог, е намерена и иззета около 0,3 грама суха, тревиста маса, реагираща положително на канабис. Лицето е задържано със заповед за задържане до 24 часа. Уведомена е РП-Разлог.

В питейно заведение в гр.Разлог, стопанисвано от 52-годишен от града са открити и иззети: около 171 къса цигари  и около 6 литра прозрачна течност с мирис на алкохол, които са без поставен задължителен бандеролен знак и около 22 бр. патрони, за които не са предоставени необходимите документи за притежание и съхранение. 52-годишният е задържан със заповед за задържане до 24 часа. За случая е уведомена РП-Разлог.

Коментари към новината

Още новини от Право и ред