14 медици от МБАЛ-Гоце Делчев искат да напуснат заради управителя

14 медици от МБАЛ-Гоце Делчев искат да напуснат заради управителя

14 медици, сред които заместник-управителят и четирима завеждащи лекари на отделения в МБАЛ „Иван Скендеров”-Гоце Делчев, депозираха едномесечни предизвестия за напускане. Като мотив те посочват несъгласие с политиката на управителя д-р Владислав Улевинов, който зае поста миналата година след конкурс.

В основата на конфликта стои финансовата политика на Улевинов. Според медиците той така разпределял средствата, че за него има пари и висока заплата, а за тях остават трохите. Според тях д-р Улевинов  управлявал авторитарно, безконтролно харчел средства, което поставя лечебното заведение в дългова спирала.  Болницата има натрупани 3 млн.лева дългове. Болницата е общинска и заради кризата се проведе в града извънредно заседание на общинския съвет. Ако напуснат медиците ,то болницата трябва да се затвори, а тя обслужва 80 хиляди души в района.

Лекарите са непреклонни и казват,че не могат да работят с новия управител, а медицинските сестри заявиха, че и те ще напуснат.

След извънредно заседание на общинския съвет се реши да се създаде работна група начело с кмета Владимир Москов, която да се опита да успокои обстановката в здравното заведение.

 

Коментари към новината

Още новини от Общество