Председателят на Общинския съвет в Благоевград с призив към кмета Румен Томов за повече активност

Председателят на Общинския съвет в Благоевград с призив към кмета Румен Томов за повече активност

Явно недоволен от това което става или по-точно не става  в Благоевград във връзка с извънредните мерки заради коронавируса, председателят на Общинския съвет Андон Тодоров изригна във фейсбук и отправи апел към кмета на Благоевград Румен Томов да се задейства.

Ето какво написа Тодоров и срещна масовото одобрение на благоевградчани:

Трябват действия! Уведомих кмета на Благоевград Румен Томов, като ръководител на кризисния щаб, да разпореди на „Биострой“ да дезинфекцира незабавно важни зони-обществени площи в Благоевград. Това съм съгласувал с шефа на РЗИ д-р Калоян Калоянов.
„Паркинги и гаражи” трябва да отменят незабавно синята зона до 29.03.20г и хората да се прибират по домовете си да се грижат за семействата си.

Спирките на градския транспорт трябва бъдат третирани всяка сутрин, заедно с обществени пространства, където има поток от хора, паркинги около хранителни магазини, Кауфланд и Лидъл, централни пешеходни зонии т.н.

Всички мерки трябва да останат в сила до второ нареждане, предвид епидемиологичната обстановка.Такива мерки вече са взети в други градове, като Сандански и Велико Търново. Двете фирми” Биострой“ и „Паркинги и гаражи“ са общински имат разписани вътрешни правила при форсмажорни обстоятелства.

Призовавам да бъдем по-отговорни към своето и на другите здраве и да спазваме препоръките на Министерството на здравеопазването за предотвратяване и ограничаване разпространението на грип, остри респираторни заболявания и случаи на COVID-19.

Андон Тодоров,
Председател на Общински съвет Благоевград

 

Коментари към новината

Още новини от Общество