Принудително затвориха над 50 търговски обекти в Пиринско,не спазват забраните

Принудително затвориха над 50 търговски обекти в Пиринско,не спазват забраните

Над 50 заведения, кафенета и магазини бяха затворени принудително в съботния ден заради неспазване на забраните. Здравните инспектори и полицията се превърнаха буквално в пъдари, защото търговци не искаха да затворят обектите си.  Пазарът за фермери ,който трябваше да бъде затворен,  работи нелегално.  Маси нямаше за излагане на продукцията, а производителите бяха нахвърляли продукцията си директно по уличните  плочки. В едно от заведенията в Благоевград пък имаше сватба.   

Работеха магазини за дрехи, обувки, кинкалерии, а собствениците се оправдаваха,че не знаели,че трябва да затворят обектите.  

 „За съжаление няма никаква дисциплина и масово се нарушават забраните. Най-много работещи заведения констатирахме в Благоевград, разбира се имаше и в други градове, заяви д-р Калоян Калоянов, директор на РЗИ-Благоевград.

В здравната инспекция вчера е имало сигнали и за хора, които не спазват 14-дневната карантина. Наложило се отново екипи от униформени служители и здравни инспектори да ги издирват и принудително да ги връщат у дома.

Доктор Калоянов заяви, че ще бъдат налагани драстични глоби  за неспазване забраните  заради извънредното положение мерки.

Коментари към новината

Още новини от Общество