В Симитли правят 150 бързи теста, купени от бизнесмен

В Симитли правят 150 бързи теста, купени от бизнесмен

Собственик на едно от големите предприятия в общината е осигурил 150 бързи теста, с които ще се провери състоянието на неговите работници. Това каза за кметът на община Симитли Апостол Апостолов. Той уточни, че изследването най-вероятно ще бъде извършено още днес.

 

„Целта е да се види дали имат някакви симптоматика. Това е нещо, което от общинското ръководство толерираме много и с каквото можем ще помагаме. Важно е да отбележим, че общината прави и дарения за хората, които са в неравностойно положение“, каза още Апостолов. Той добави, че на същите се осигуряват маски и дезинфектанти, които помагат за предпазване от болестта.  

„Изхранваме над 300 човека, които са в неравностойно положение. И отново ще използвам възможността да благодаря на хората, които работят в нашия социален патронаж. Те изцяло са се отдали на своята работа и мога да кажа, че 24 часа са на разположение за хората“, подчерта кметът на Симитли.  

Апостол Апостолов отбеляза, че заради затварянето на част от заведенията и търговските обекти в общината до онзи ден около 200 души са били новорегистрирани безработни.

 

„Това са предимно хора, които са били ангажирани с работа в заведения и търговски обекти, за които има забрана да работят на този етап. Всички останали предприятия продължават да работят, което е нещо съвсем нормално“, коментира още той в интервю за Радио „Фокус“ – Пирин.

 

Коментари към новината

Още новини от Общество