Депутатът Делян Пеевски осигури 2000 бързи теста за Банско, от утре почва тестването

Депутатът Делян Пеевски  осигури 2000 бързи теста за Банско, от утре почва тестването

Депутатът Делян Пеевски осигури 2000 бързи теста за населението на Банско.

В събота следобяд в кабинета на кмета на Банско Иван Кадев пристигнаха  пристигнаха три кашона с 2000 бързи теста за коронавирус. Предаде ги лично кметът на община Белица Радослав Ревански, който е координатор на всички дарения, които Делян Пеевски прави в Благоевградска област, откъдето е избран за депутат.

"Още по време на карантината в Банско г-н Пеевски предложи да дари бързи тестове. Сега го направи, след като стана ясно, че държавата ще даде 1000 теста за банскалии. Нашето дарение е координирано с Националния оперативен щаб", каза Радослав Ревански. 

С осигурените още 2000 теста от Пеевски, ще се изпълни желанието на банскалии да се тестват около 1/3 от населението, което е 9800 души.

 “Добре е в труден момент да усетиш помощта на колега и приятел, да споделиш грижата за хората и техните проблеми. Благодаря, г-н Ревански, че можем да работим заедно!” – каза кметът на Община Банско Иван Кадев, приемайки дарението, донесено от кмета на Белица – Радослав Ревански.
С тези тестове и тестовете, които пристигат от Националния оперативен щаб, от утре – 12.04.2020 г. (неделя) ще започне тестуването на гражданите на Банско. Манипулациите ще се извършат в Медицински център “Свето Благовещение” от медицински специалисти по ред, установен от Общинския кризисен щаб. Благодарение на предоставените достатъчен брой тестове и дарени такива, ще имаме възможност да извършим тестуване, както на голям брой жители на град Банско, така и на граждани на град Добринище и селата от Община Банско.
Умоляваме гражданите да не проявяват самоиницитива и да следят за указанията на Общинския кризисен щаб, каза Иван Кадев, кмет на Банско

Коментари към новината

Още новини от Здраве