В Банско спират записванията за тестването, то ще продължи след Великденските празници

В Банско спират записванията за тестването, то ще продължи след Великденските празници

Общинският кризисен щаб в Банско съобщава, че временно се преустановява записването за тестуване за Covid-19. Приемането на заявки от жителите на гр.Банско за изследване на антитела ще се поднови след Великденските празници.

Междувременно, специалистите от РЗИ продължават да изследват лицата по списъците на т.н. рисков контингент - работещите в туристическия бизнес и сферата на услугите, които са били в непосредствен контакт с хора от различни страни.

28 от общо 334 изследвани човека от Банско до момента са дали положителни проби за коронавирус. Това съобщи на брифинг във вторник главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев. И допълни, че с активна в момента инфекция са само трима души.

След вдигането на карантината в града започна масовото тестуване на жителите. НА PCR тестове трябва да бъдат подложени 1000 души.

За да бъде постигната тази цел сега идеята е в процеса по тестуването да бъдат включени и личните лекари – така ще може да се изследват повече хора, обясни началникът на Националния оперативен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

 

Коментари към новината

Още новини от Здраве