Медицински екип от ВМА консултира болния от Симитли

Медицински екип от ВМА  консултира болния от Симитли

Медицински екип от ВМА пристигна в късния следобяд вчера в МБАЛ-Благоевград, за да консултира лечението на болния от коронавирус  от Симитли . Шофьорът на кмета Апостолов показа положителна проба и бе настанен в инфекциозно отделение. Преди това три дни той е бил във вътрешно отделение. Шофьорът има и други заболявания заради което близките му се притесняват за здравето му, те настояли пред екипа на ВМА той да бъде вдигнат за столицата. Но екипа реши,че ще бъде лекуван на място и оказа методична помощ на медиците от Благоевград.

Междувременно стана ясно,че всички лекари и сестри от вътрешно отделение са подложени на тестване за коронавирус, защото пациента е бил първо при тях . Тогава той е показал два отрицателни теста, но от бързите. Ако има заразени медици ,то вероятно ще се стигне до временно затваряне на отделението.

Тествани са и над 20 служители на община Симитли където е работил шофьора. Резултатите се очакват по-късно.  Засега общината не е затворена и работи, каза  кметът  Апостол Апостолов, който е поставен под домашна карантина.

 

Коментари към новината

Още новини от Здраве