ЧЕСТИТ ПРАЗНИК! Кметът на община Симитли празнува 60-годишен юбилей

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК! Кметът на община Симитли празнува 60-годишен юбилей

Кметът на община Симитли Апостол Апостолов днес празнува 60-годишен юбилей. Телефонът му прегря от поздравления още от ранна утрин. „В условия на пандемия никога не съм посрещал рожден ден, но ще го отбележим на ливадата с близките ми хора. Ще спазваме дистанция, място има. Важното е хората да са здрави, да повярват, че има зараза, да не подценяват  ситуацията и да се пазят.  А иначе за толкова години съм разбрал,че има ли здраве, има всичко!, разказа кметът Апостолов пред репортер на „Пирин Нюз“.

Специално за празника той всяка година организираше футболен мач на пушачи срещу непушачи. Сега се шегува,че сам ще играе  на ливадата  срещу зам.кмета Юлиян Мишев. Аз като заклет непушач съм сигурен, че ще го бия с много, казва Апостолов.

Поли, както го нарича цяла община, е явление в обществения живот. Той години наред печели управлението на общината „служебно“,защото няма конкурент и се състезава сам със себе си. Казва,че това е най-трудното, защото доверието на хората е задължаващо и не се печели лесно. Всички, които го познават знаят,че е емоционален и експанзивен, заради което понякога си навлича врагове, но  и печели  верни приятели.  

Безпорен факт е за него, че  ако някой има нужда от  помощ, по нощите ще стане, но ще помогне.  И още-той не дели хората,за него всички са значими, стига да имат добри намерения и помисли.   

  Поли е човека,който превърна община Симитли  от едно закътано място, в община, която е предпочитана за инвестиции.  Заради човешкото лице на общината тук дойдоха  десетки инвеститори, които разкриха хиляди работни места.  Една част от тях избягаха от Благоевград и трайно преместиха бизнеса си в Симитли, защото се чувстват свободни, обгрижвани и  категорични ,че никой не ги рекетира и разтакава, когато имат нужда от подкрепа.   И най-голямото доказателство за това е промишлената зона на Симитли, която се оказа тясна и се разширява.   

Честито, Поли, бъди здрав и благословен! ПИРИН НЮЗ

Коментари към новината

Още новини от Общество