Андон Тодоров: Благоевград е в патова ситуация, хората се питат кой е кмета

Андон Тодоров:  Благоевград е в патова ситуация, хората се питат кой е кмета

Благоевград е в патова ситуация, безвремието продължава вече 6 месеца и съда трябва бързо да реши този казус. Хората се чудят вече кой е кмета на този град. Това каза председателят на Общинския съвет в града Андон Тодоров пред БТВ по повод заплетената съдебна сага  с кмета Румен Томов.

Кметската криза в Благоевград е налице, града има двама градоначалници - Румен Томов и Ясен Попвасилев. 

"Шокиран съм от изявлението на Румен Томов, че аз съм подвел ОбС за свикване на заседание и избора на временния кмет Ясен Попвасилев. Това се наложи, тъй като Общинската избирателна комисия реши Томов да напусне кметския кабинет. В 3-дневен срок, след решението на ОИК, Общинският съвет трябваше да избере кой ще управлява Благоевград до частичните избори. Гласува се с мнозинство това да е Ясен Попвасилев", каза пред Бтв Андон Тодоров. 

"Румен Томов излъга и манипулира в телевизионно интервю, че аз съм виновен за избора на втори кмет. Преди сесията казусът се реши на Председателски съвет. Юристите са категорични, че обжалването на решението не спира изпълнението. Областният управител също не атакува решението на ОбС, не го върна за преразглеждане", обясни Андон Тодоров.

"За да не си играем на "иди ми, дойди ми" в ОбС, ще изчакаме окончателното решение на Административен съд-Благоевград по делото, с което Румен Томов обжалва предсрочното освобождаване от поста. Трябва разбира се да се изчака и евентуално решението на ВАС", коментира Андон Тодоров.

Коментари към новината

Още новини от Политика