Едва 26% от децата тръгнаха на детска градина в Благоевград

Едва 26 от децата тръгнаха на детска градина в Благоевград

Едва 26% от децата тръгнаха на детска градина в Благоевград. Вероятно родителите все още се притесняват и изчакват да видят как ще потръгне, коментираха местните учителки. Общо 2700 деца посещават 13 градини в Благоевград. Вчера са отишли едва 700.

 Когато учителите правели анкета за посещенията, повече от половината родители посочили,че децата им ще посещават градините. Но сега са размислили. Очаква се следващата седмица броят им да нарасне, казват учителите.

Иначе е създадена  необходимата организация да не се създава струпване на входовете за прием на деца. Учителите са направили вайбър групи и всяка група си има часови пояс за сутрешното идване на децата- почва се от 7,30 до 9 часа.

На входовете родителите подписват декларация ,че водят децата си доброволно  и в добро здраве, както и че при промяна в състоянието им са готови да ги остават в къщи.

Мери се температурата на входа, има дезинфектанти.  Децата с радост тръгнаха на градина, а родителите заявиха,че им е било трудно с отпуските и отглеждането по време на извънредното положение. Прехвърляли децата ту на баби, ту от един родител на другия.

 

Коментари към новината

Още новини от Общество