Нова социална услуга за хората в нужда осигурява община Разлог

Нова социална услуга за хората в нужда осигурява община Разлог

Нова социална услуга осигурява Община Разлог за нуждаещи се хора. Това става факт с реализирането на проект „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания в община Разлог” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г. Стойността на договора за безвъзмездна финансова помощ по Компонент 3 е в размер на 125 895 лева, като 60 % от нея са предвидени за преки разходи за възнаграждения на назначения персонал. Непреките разходи включват закупуване на дезинфектанти и лични предпазни средства за назначените лица, гориво за автомобила, с който ще се изпълняват заявките, дребно офис оборудване и компютърна конфигурация за администриране на дейността и възнаграждения на екипа за организация и управление на проекта. Срокът за осъществяване на дейностите е 10 месеца и ще приключи на 31 декември тази година.

Ще се предоставят услуги на минимум 77 нуждаещи се лица от следните целеви групи: възрастни хора над 65 години с ограничения или невъзможност за самообслужване; хора с увреждания; възрастни в риск (в зависимост от грижа, поради увреждане, неподвижност или невъзможност за водене на независим и самостоятелен живот); в случай, че лицето или член на семейството му е поставен под карантина във връзка с COVID-19; самотен/ни родител/ли с дете/деца до 12 г., които са в невъзможност да оставят децата си сами.

Персоналът по проекта ще се назначава поетапно, в зависимост от заявените потребности. Екипът включва един координатор, един диспечер, който да приема заявки от гражданите по телефона, и 9 разносвачи, които ще закупуват (със средства на заявителите) и доставят на адрес: храна, хранителни продукти, лекарства, дезинфектанти и продукти от първа необходимост. Разносвачите ще заплащат битови сметки на заявителите и при нужда ще осъществяват неотложни административни услуги. Доставката на стоки и извършването на горепосочените услуги са безплатни. На телефон 0747/80942 могат да се подават заявки за ползване на услуги по проекта всеки работен ден от 07,30 до 16,00 часа.

Коментари към новината

Още новини от Общество