Кметове с първа копка на важен обект

Кметове с първа копка на важен обект

Кметовете на Гоце Делчев и Гърмен, както и народният представител Богдан Боцев, направиха първа копка на значим екологичен проект, от който ще се ползват общините Гоце Делчев, Гърмен и Хаджидимово. Неврокопският митрополит Серафим освети начинанието, а с лопати и кирки старт на работата дадоха градоначалниците Владимир Москов и Феим Иса.

Планирани за изграждане и експлоатация са няколко важни съоръжения: компостираща инсталация с капацитет 2100 т/г., инсталация за предварително третиране на смесени битови отпадъци с капацитет 12 300 т/г., въвеждане на система за разделно събиране на зелени отпадъци, в това число контейнери с вместимост 1,1 куб.м (268 бр) и сметоизвозваща машина, изграждане на нов трафопост на площадката.

С изграждането на компостиращата инсталация и инсталация за предварително третиране на битови отпадъци ще се намали количеството депонирани битови отпадъци за региона на трите общини. Това ще стане с осигуряване на допълнителен капацитет за предварително третиране на смесено събрани битови отпадъци и за разделно събиране, и рециклиране чрез компостиране на зелени и/или биоразградими отпадъци.

Коментари към новината

Още новини от Общество