Любовна история от фейсбук завърши с измама и съд

Любовна история от фейсбук завърши с измама и съд

Жена е изправена на подсъдимата скамейка за измама чрез въвеждане в заблуждение с обещания за бизнес и облагодетелстване с 4000 лева.

Районна прокуратура – Благоевград е повдигната обвинение срещу Н.С. за извършено от нея престъпление по чл. 209, ал. 1 от НК. В началото на 2019 г. обвиняемата Н.С. (на 39 години) се запознала в социалната мрежа „Facebook“ с В.Н., който работел в Унгария. Двамата продължили да комуникират чрез телефонни разговори и съобщения в приложението „Messenger“. Постепенно се сближили, като мъжът започнал да прави планове за сериозна връзка с Н.С.

В.Н. й споделил, че има двама сина, за които иска да намери работа в България. Жената също му разказала за двете си деца и финансовите затруднения по издръжка на семейството си. Към онзи период тя работела в кухня в заведение за бързо хранене в гр. Благоевград. Бидейки наясно с намеренията на В.Н. за сериозна връзка с нея, както и желанието му да трудоустрои децата си, обвиняемата решила да го въведе в заблуждение за започване на общ бизнес с нейния работодател.

Н.С. създала неверни представи у него, че срещу сумата от 4000 лева той ще стане съдружник и ще участва в начинанието – отваряне на ново заведение за бързо хранене. Той щял да получава печалба от нейния дял, а въпросните пари щели да бъдат използвани за първоначален наем на помещението и за оборудване. Освен това жената обещала да осигури работа на двамата синове на В.Н.

Всичко това обаче не отговаряло на действителното положение – нито имало бизнес планове, нито уговорки за това, нито предприети какви й да било действия в тази насока. Заблуден от твърденията на обвиняемата, мъжът решил да й предостави исканата от нея сума. За целта той се свързал със сина си – Д.Н., като го инструктирал къде в дома им има оставени пари, които мъжът бил спестил от заплати и заделил за газифициране на имота си.

Д.Н. изпълнил указания на баща си и се срещнал с Н.С. На паркинг на открит пазар в центъра на гр. Благоевград той й предал 4000 лева, за което имало свидетели. За предаването на парите не бил съставен никакъв документ между обвиняемата и синовете на В.Н.

Впоследствие Н.С. продължила да комуникира с мъжа. Всеки път обаче, когато той се интересувал от общото им бизнес начинание тя не му давала конкретен отговор. След време заявила, че избрала помещение за заведение, но се налагало то да бъде ремонтирано. В тази връзка поискала от него още 2000 лева. В.Н. й отказал с обяснение, че не разполага с такава сума. На по-късен етап, разочарован от факта, че нямало никакво развитие с обещанията на обвиняемата за общ бизнес, поискал да му бъдат върнати дадените й 4000 лева. Тя отрекла да е получавала пари от него, след което го блокирала в интернет приложението „Messenger“, както и телефонният му номер.

Предстои наказателното производство срещу Н.С. да продължи в съда.

 

Коментари към новината

Още новини от Право и ред