И днес шарено време

И днес шарено време

 

И днес времето няма да ни изненада- ще бъде шарено, ту облачно, те ще има слънце,ту дъжд. Температурите обаче ще бъдат високи и няма да е студено.

 Преди обяд над България ще е слънчево, както бе и в последните няколко дни. Следобед обаче ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места, главно в източните и планинските райони ще превали и прегърми. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са от 24° до 26°, на изток, по-високи – между 29° и 31° - в западните райони от страната.

Преди обяд в планините ще преобладава слънчево време, но около и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни, но интензивни валежи с гръмотевици. Ще духа умерен, по-високите и открити части - до силен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 17°, на 2000 метра - около 11°.

Преди обяд и по Черноморието ще има слънчеви часове, но след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще превали и прегърми. Максималните температури ще са между 23° и 25°. Температурата на морската вода ще е 20°-21°.

 

Коментари към новината

Още новини от Любопитно