Българите се юрнаха на море в Гърция, 10 км.опашка затапи ГКПП-Кулата

снимки Пирин Нюз, Колоната от туристи чакащи да влязат в Гърция стига до Марикостиново
снимки Пирин Нюз, Колоната от туристи чакащи да влязат в Гърция стига до Марикостиново

На ГКПП-Кулата се изви километрична опашка от автомобили и тирове чакащи да влязат в Гърция. Днес е първият ден ,в който гърците пускат туристи без карантина. Затова и още от сутринта автомобили чакаха да стане 12 часа обедно време, когато  съседите вдигнаха бариерата и летния сезон бе открит на практика. По-малко бяха българските туристи, повечето в колоната бяха тръгнали на път от Румъния. Близо 10 км.колона се проточи около обяд на пункта. Според служителите опашката е голяма, защото не работи пункта Илинден-Ексохи. На Кулата  имаше патрул на Пътна полиция, който проверяваше за неплатени глоби и фишове, а на на километри преди граничния пункт полицейски патрули  контролираха трафика, за да се избегне огромното струпване пред пункта.  Засега шофьорите бяха спокойни и заявиха,че са очаквали да има големи колони. Едни бяха тръгнали на море, а други на сезонна работа в южната съседка.

А там избирателно имат право да правят тестове за коронавирус на туристите, както и да ги карат да попълват анкетни карти за мястото на пребиваване. Това обаче не притесни българите юрнали се към Бяло море.   

Повечето нашенци тръгнали на почивка обясниха,че не желаят да идат на Черно море заради високите цени, некачественото обслужване, замърсените с фекалии плажове и тарикатлъците на концесионерите.  "Може да чакаме и на опашка, но в Гърция почиваме като бели хора, там е по-спокойно, казаха българите тръгнали още в първия ден към южната ни съседка. Повечето са с резервации направени още преди месец. Днес на пункта не се правеха проверки за фишове и глоби на шофьорите, но от сряда започва. А в събота тръгват и автобусите за Гърция по схемата за ден на море.

Коментари към новината

Още новини от Общество