Нашенци откриха лято-2020 в Гърция, цените са като миналата година

Нашенци откриха лято-2020 в Гърция, цените са като миналата година

Хиляди българи се изнесоха в Гърция през уикенда и откриха летния сезон.  Никакъв коронавирус и проверки и опашки не са в състояние да ни спрат да отидем на море, искаме промяна, да забравим грижите и да се насладим на прекрасно време, това казаха десетки, които попитахме на ГКПП-Кулата имат ли някакви притеснения,защото все пак са тръгнали в чужда държава.

На ГКПП-Кулата се очакваше да има огромни опашки в съботния ден, но работещите бяха създали перфектна организация и в синхрон с гърците не се допусна да се образуват километрични колони .

Бързото преминаване буквално изненада нашенци, които щурмуваха Бяло море.  Колона се струпваше максимум дължа до 1,4 км.,но тя се стопяваше изключително бързо. Чакаше се по 20-30 минути максимум на границата.  Едни теглиха ремаркета с яхти, с лодки,други бяха натъпкали колите с плажни аксесоари, но всички носеха доброто настроение за отдих.

 За първи ден след карантината тръгнаха и автобусите и организираните турове в Гърция. Масово имаше автобуси от София за Кавала, за Солун, едните пътуваха за ден, другите за два дни. Всички обаче спазваха указанията да се разполагат туристите на разстояния един от друг. И така в 53 местни автобуси, пътуващите бяха по 19 човека.  „За нас това е загуба, има много мераклии за пътуване, но такъв е реда, казаха туроператорите от столицата.

Гърците бяха доволни от факта,че българите отново ще бъдат тяхната основна клиентела. И ги посрещнаха без изненади, с усмивки и стари цени.

Масовите плажове пак са без цени на чадъри и шезлонги,напитките са от 3 евро нагоре, чадърите са поставени на по-големи разстояния един от друг.

В заведенията също масите са разделечини, спазва се и дезинфекцията.

Узото пак е 7 евро, бирата -3 евро, калмарите -9 евро, пиле-7 евро. Обслужването на плажа е перфектно, казаха нашенци. Тичат едни млади деца ,пъргави, носят храна и питиета, разказват доволни българи.

И в хотелите цените са като миналогодишните. Най-евтините са 30 евро на стая с кухненски бокс, голяма тераса, 5 евро телевизия и 5 евро климатик. Прави се навсякъде румсървиз.

Еднодневните турове за плаж в Гърция също масово стартираха, цената за билет е 22 лева от Благоевград до Неа Перамос или Офринио.

Освен на море, имаше и доста столичани, които бяха тръгнали на екскурзия в Гърция.“ Тръгнахме ей така да сменим географията, писна ни затворени, искаме разнообразие,затова тръгнахме, разказваха те преди да минат границата.

Гърците пък доволни потриваха ръце,че няма да останат без хляб и  този сезон.

Коментари към новината

Още новини от