Кметът Томов съзря саботаж срещу него и общината, дава на прокурор положителните проби за Ковид-19 на неговите чиновници

Кметът Томов съзря саботаж срещу него и общината, дава на прокурор положителните проби за Ковид-19 на неговите чиновници

Кметът на Благоевград Румен Томов подава сигнал до прокуратурата с искане да се разследват положителните PSR тестове, показали, че 7 общински служители са с коронавирус,това обяви на брифинг самия той. Заради положителните тестове общината бе затворена от РЗИ за една седмица.

 Както информирахме, Община Благоевград е предприела допълнителни мерки за изясняване на ситуацията със заразени с коронавирус служители.

„Първоначално имаше 7 положителни проби на служители , затова ангажирахме частна лаборатория за повторно изследване.

Всички, за които първоначално се обяви, че са с положителни проби, след повторното изследване се оказали отрицателни, заяви категорично кметът.

Изследванията са направени от частна лаборатория в София. Според Томов някой имал лични интереси да тормози цялата община. Хората в нея били в паника и целите им семейства били разтревожени.

„Ще сезирам прокуратурата, която трябва да установи защо едните проби са били положителни, а другите – отрицателни”, каза Томов.

Той съзира саботаж в цялата работа с тестовете.

 "Това ме навежда на мисълта, че определени хора с лични интереси подложиха стотици хора на изпитание. Няма как човек, гонейки личните си амбиции и интереси или група от хора да поставят Общината пред такова изпитание. Общината не работи, не обслужва граждани заради тази история. Не знам кой, как и какво е направил, но с тази преписка ще бъде сезиран районният прокурор, за да започне раследване и да се види кой в какви вазиомотношения е бил и какви действия е предприел за цялата тази ситуация, в която се намираме в момента", каза Томов. Очаква се сградата на Общината да бъде отворена за граждани на 24 юни, сряда.    

Припомняме , че първо се разболя главния архитект, а после тестването на чиновниците показа,че има още болни. Това обаче се поставя под съмнение от кмета Томов.

 

Коментари към новината

Още новини от Общество