Кметът на Банско даде старт на проекта за обновяване на спортната площадка на Горския техникум

Кметът на Банско даде старт на проекта за обновяване на спортната площадка на Горския техникум

Със символична първа копка стартира преустройството на  съществуващите спортни съоръжения и изграждането на нови такива в Професионалната лесотехническа гимназия „Никола Вапцаров” в Банско .

Кметът Иван Кадев по стара традиция даде старт на проекта.

След 5 месеца в двора на училището ще има две футболни игрища, две игрища за тенис на корт, зона за фитнес на открито и зона за тенис на маса на открито. Към спортните съоръжения ще има трибуни за посетители. Предвидено е поставянето на всички основни и допълващи съоръжения и елементи, необходими за модернизирането и функционирането на спортната площадка. Изцяло ще бъде променена настилката около игрищата и ще бъде направено парково обзавеждане - вело-стоянки, пейки, беседки и др.

 Община Банско е бенефициент на средства по Програмата за развитие на селските райони 2014 -2020, мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони”, подмярка 7.2. „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“.
Във връзка с изпълнението на проекта е сключен договор за строително-монтажни работи: „Преустройство на част от дворно пространство на Професионална лесотехническа гимназия „Никола Вапцаров” гр. Банско” на стойност 684 624.16 лв. без ДДС между община Банско и фирма „Браво строй“ ЕООД. Срокът за изпълнение е 148 календарни дни.

 

 

 

Коментари към новината

Още новини от Общество