Край на еднодневните турове до Бяло море, започват тридневни до Черно море

Край на еднодневните турове до Бяло море, започват тридневни до Черно море

Изискването на гърците да се влиза в тяхната държава с писиар тест направен до 72 часа сложи край на бизнеса с еднодневните турове на Бяло море.

„Няма как да се пътува, защото един тест струва 110 лева, превод на английски се калкулира още поне 12 лева. Този голям разход обезмисля пътуването за един ден до Бяло море, казва ни Здравка Чимева, туроператор от Благоевград.

„Но ние веднага се реорганизирахме и вече имаме оферта от тридневно пътуване до Черно море. Предлагаме тръгване в петък сутрин и връщане в неделя вечер. Това ще струва заедно с пътя ,нощувките и храна на блок маса около 130-140 лева,разказва ни туроператорката.

Интерес вече има, защото офертата е изгодна. Направленията са - Китен,Несебър, Созопол, все любими места на благоевградчани.

Собствениците на хотели на Черно море са въодушевени от идеята, защото това ще напълни обектите им,които сега са заети около 10%. И са склонни да правят големи отстъпки, казаха още туроператорите.

Така потокът от автобуси пълни с туристи  ще се пренасочи към родното Черноморие.

Благоевградчани не крият разочарованието си,че няма да могат да прескачат всяка събота и неделя до Бяло море, което е само на 200 км.  И коментират, че  гърците са сбъднали призивите на нашите политици българите да подкрепят  българския туризъм. ТРУД

 

Коментари към новината

Още новини от Бизнес