Фабрика за протези ще се строи в Благоевград

Фабрика за протези ще се строи в Благоевград

Немското дружество „Оттобок манюфекчъринг България“ ЕООД ще строи голяма производствена и административна база в промишлената зона на Благоевград.  Немското дружество ще произвежда  инвалидни протези. Общината прие радушно инвестицията в града, тъй като в последните години те са голяма рядкост и обеща да съдейства с каквото може. Фирмата е в процес на  събиране на разрешителни за инвестицията=

Върху терена от 44 288 кв.м, който по-рано беше собственост на приватизираната текстилна фабрика „Струматекс”, немското дружество планира да вдигне сграда с разгъната застроена площ 9750 кв.м. В нея ще бъдат обособени производствена зона върху 5700 кв.м, логистична зона с площ 2300 кв.м и административна зона с площ 1750 кв.м. Върху останалата част от огромния парцел се планира паркинг за автомобили, разделен на две зони – едната за посетители с капацитет 38 паркоместа, а втората с 11 места за служителите. Ще има още площадка за маневриране на тежкотоварни МПС, собствен трафопост и много зеленина.

В базата фирмата ще произвежда високотехнологични протези и бионични импланти, включително ортези, протези, инвалидни колички, както и богата гама от текстилни продукти.

Инвестицията ще е за 10 милиона евро, а във фабриката за протези ще работят между 100 и 300 души.

Коментари към новината

Още новини от Бизнес