Ковид-отделенията в Благоевград са пълни, отвори се четвърто, не подценявайте заболяването!

снимка Пирин нюз-В благоевградската реанимация има един болен в момента от коронавирус
снимка Пирин нюз-В благоевградската реанимация има един болен в момента от коронавирус

 

В Благоевград положението с разрастването на Ковид заразата е тревожно, но въпреки това доста хора не вярват, че съществува такова заболяване, смятат, че всичко се измисля за пари и е някаква конспирация.

Вярват или не, три отделения вече са пълни с болни от коронавирус. В МБАЛ инфекциозното и вътрешно отделение ,превърнато в Ковид са заети всички легла. Такова е положението и в частната болница Пулс, която също отвори ковид-отделение. В момента започна настаняването на болни в Тубдиспансера.

В региона имаше общини,  в които нямаше нито един болен, но сега вече има-като Кресна, Струмяни и други. Според експертите от РЗИ започнало е дифузно да се разпространява заболяването. Това показват и всекидневните тестове, всяка сутрин региона осъмва  с нови заразени между 28 и 35 души, което е много.

Лекарите отново алармират, че не трябва да се подценява новата зараза, трябва да се спазват всички мерки-миене на ръце, дезинфекция и социална дистанция. Едни карат леко заболяването, други –средна картина, а трети-много тежко. Няма обаче гаранция за никой.

Коментари към новината

Още новини от Общество