Незаконна македонистична организация се опита да осъди полицията, не успя

Незаконна македонистична организация се опита да осъди полицията, не успя

Незаконната македонистична организация ОМО“Илинден“ се опита да осъди полицията в Благоевград, но съда отряза мераците им.

 Кирил Иванов започнал дело против ОД на МВР – Благоевград , заведено по Закона за отговорността на държавата в Административен съд.Причината-отнето тяхно знаме по време на мерояприятие.

Незаконната македонистична организация получила разрешение от екскмета на Благоевград Атанас Камбитов да поднесат цветя на паметника на Гоце Делчев на 4 май миналата година. Преди да поднесат цветя , македонистите били спрени от органите на реда, които им разпоредили да приберат знамето на незаконната организация ОМО „Илинден” и да не го носят при полагане на венеца на паметника на площад „Македония“. Те не го сторили и полицията го конфискувала.

 В исковата молба Иванов  претендира за обезщетение в размер на 1000 лв. за претърпени неимуществени вреди, представляващи обида, стрес, срам, причинени вследствие незаконосъобразното отнемане на знамето, както и за 90 лв. имуществени вреди – пътните разходи, които платил на участниците от други градове.

В хода на делото са разпитани свидетели, в това число и полицейски служители.

Съдът излезе с решение ,че  няма неправомерни действия от страна на полицаите.Решението подлежи на обжалване във ВАС.

 

Коментари към новината

Още новини от Общество